Vedligeholdelse af dit smykke

Der er lagt mange kræfter i udformningen af netop dit nye smykke. Det er især stålets skinnende overflade og naturstenenes unikke udtryk, det handler om at bevare. For at kunne gøre dit til, at smykket bevarer sin fin-ish, får du her et par tips til vedligeholdelse.

 

 • Det rustfri stål kan sagtens tåle vand. Dog fraråder vi al kontakt med sæbe, cremer, hårprodukter og andre kemikalieholdige produkter, da de vil kunne danne en belægning/mat overflade på smykket eller misfarve de forskellige natursten.
 • Undgå hårde slag eller sammenstød mod andre overflader. Dette vil kunne resultere i ridser eller buler. Ridser og buler anses ikke som en reklamation, da alle smykker som udgangspunkt vil være udsat for slitage ved brug.

 

Vi håber, du bliver glad for dit NORTHERN LEGACY-smykke.

 

Vores håndlavede smykker er lavet med fokus på at give vores kunder kvalitetssmykker. For at de kan bevare deres flotte stand når de er blevet brugt kan du med fordel benytte de nedenstående tips og tricks.

Sådan vedligeholder du dine guldsmykker

Bliver dit smykke beskidt og du skal til at lave en rensning af dit gulds smykke, er der mange effektive og simple metoder du kan benytte.

 • Du kan blandt andet lave en skål med varmt og tilføje et par få dråber sæbe. Når dit smykke har lagt der et stykke tid kan du tage en lille børste og skrubbe guld smykket stille og roligt. I dette tilfælde er en tandbørste perfekt at bruge, da den med sit lille børstehoved nemt kan komme ind i revner og huller for at gøre rent. Skyl herefter dit smykke af med vand og tør det forsigtigt af.

 • Hvis du oplever at dit guld smykke bliver lidt slidt at se på kan du med fordel gnide saften fra et løg på det. Dette hjælper med at rense guldsmykker meget effektivt. Lad guld smykket ligge i saften i et par timer og skyl efterfølgende af med vand og en tør klud.

 • Et godt råd er at man ikke skal have sine guldsmykker på i forbindelse med rengøring, hvor man kan komme i kontakt med stærke rengøringsmidler, da de på den baggrund kan risikere at blive misfarvet. Når du køber et guldsmykke fra Northern Legacy skal du være opmærksom på det ikke er ægte guld som dit smykke kommer i. Det er derimod et højkvalitetsprodukt af stål, der er overtrukket med guld.  

Hvordan renser du dine sølvsmykker

Når man skal rense sølvsmykker skal man være opmærksom på at det er mere følsomt metal end guld. Man skal derfor ofte lave en rengøring af sølvsmykker og være forberedt på en større vedligeholdelse.

Når du skal lave en rengøring af sølvsmykker opstår der ofte spørgsmål som “Hvordan renser man sølvsmykker”?. Det er slet ikke så besværligt som man skulle tro.

Selvom det er et mere følsomt materiale end guld skal det faktisk have samme behandling som guld smykker. Brug samme fremgangsmåde og vælg de metoder der passer dig og dit smykke bedst.

 • Alt efter metoden og hårdheden af rengøringen kan du overveje efterfølgende at pudse sølv smykkerne. Når sølv bliver sort er det et tegn på at det bliver brugt og båret i alle slags situationer. Det vil have rigtig godt af en rengøring sådan det igen kan blive flot og skinnende som dengang du købte det.

Sølvsmykker har en stor svaghed over for meget skarpt lys. Hvis dine sølvsmykker får for meget af lyset kan det risikere at blive misfarvet.

Rengøring af messingsmykker

Messing smykker er utrolig stærke og holdbare. De kan holde til at blive i forbindelse med hårdt fysisk arbejde med hænderne hvor slag, stød og støv er en række af få ting som messing smykket kan blive udsat for.

Det gode ved Messing smykker er at det tåler slid da det gennem hele metallet har samme farve.

 • Når man ejer et messing smykke vil det med tiden oxidere, hvilket betyder det løbende skal pudses.

 • I takt med at det er et forholdsvis blødt metal skal man også forvente at det med tiden nemmere vil blive set hvis det bliver udsat for ridser og slid.

Når messing oxidere kan det ses på smykket. Men hvordan pudser man messing? Og er det overhovedet nødvendigt?

 • Hvis du skal foretage en rengøring af messing skal smykket lægges i lunkent vand hvor det efterfølgende skal tørres af med noget mild sæbe. Skyl efter med vand og tør smykket endnu engang.

Du behøves ikke pudse dit messing smykke da det i takt med sin oxidering vil lave flot patina på smykket, så det får sin helt egen karakter og bliver unikt.

Rengøring af kobbersmykker

Når du skal foretage en rengøring af kobber smykker er det helt unikt fordi du kan bruge ting der som regel er at finde i en almindelig husholdning. Du kan med i nedenstående finde inspiration til hvordan du vedligeholder til kobber smykker.

 • Du kan polere dine kobbersmykker ved at skylle dem med vand og efterfølgende tørre dem af med en helt tør klud.  

 • Hvis du vil give den hele armen og få dine kobber smykker til at skinne ekstra meget kan du med fordel forsigtigt påføre citron og salt. Herefter skal du forsigtigt gnide på smykkerne indtil de skinner. Skyl efterfølgende smykkerne af med vand og dup dem tørre med en klud eller lignende.

Rengøring af bronzesmykker

Bronzesmykker høre også til kategorien ædelmetaller. Du kan derfor finde inspiration og metoder til at rengøre dit bronzesmykke under de andre metaller. For lige at ridse op hvad du kan gøre for at rengøre dit bronzesmykke på en af de mest almindelige måder kan du gøre som nedenstående:

 • Når der skal foretages en rensning af bronze kan du ligesom ovennævnte ædle metaller benytte metoden med at ligge smykkerne i et let sæbe opløst vandbad. Lad smykkerne blive i vandet i ca 10 minutter. Herefter tages smykkerne op og skylles af med vand, efterfulgt af en nænsom aftørring.