Ringstørrelse | Find dit ringmål med vores guide til ringstørrelse
Fri Fragt – Pakkeshop fra 350,00 DKK Du mangler 350,00 DKK for at få en fordel
Fri fragt – Hjemmelevering fra 500,00 DKK Du mangler 500,00 DKK for at få en fordel
5% rabat på ordre over 650,00 DKK Du mangler 650,00 DKK for at få en fordel
7% rabat på ordre over 1.200,00 DKK Du mangler 1.200,00 DKK for at få en fordel

Guide til at vælge din rigtige ringstørrelse

Det kan være svært at bestemme den korrekte ringstørrelse, når man køber en ring online og kun har tabeller med forskellige tal at gå ud fra. Derfor har vi hos Northern Legacy lavet en præcis og nuanceret guide, som kan gøre det nemmere for dig at købe den perfekte ring. 

Hvis du i forvejen kender omkredsen på dit fingerled i millimeter, kan du blot indtaste dette mål i indtastningsfeltet herunder for at få vist det korrekte ringmål. Hvis ikke du kender omkredsen, kan du læse vores nedenstående guide til, hvordan du let selv kan finde den ringstørrelse, som passer perfekt til dig:

Vigtigt før du måler din ringstørrelse

Før du begynder at måle dine fingre for at finde frem til den passende ringstørrelse, skal du vælge den finger, som du påtænker at bære ringen på. Generelt er fingrene på din dominerende hånd større end fingrene på din anden hånd, og dette kan være vigtigt, når du måler din ringstørrelse. 

Før du måler, skal du være sikker på, at din finger har sin normale størrelse. For der findes nogle faktorer, som faktisk kan ændre omkredsen af dine fingre ret meget. Koldt vejr kan for eksempel betyde, at dine fingre bliver en anelse mindre, mens varme kan forårsage, at dine hænder binder mere væske og dermed bliver lidt større end normalt.

Det har du brug for, når du skal finde dit ringmål  
- En saks
- En blyant eller en kuglepen
- En lineal eller et centimetermål

Sådan finder du det perfekte ringmål
1. Anvend en saks og klip et lille ringformet stykke papir eller et stykke snor (mindst 8 cm lang). 
2. Vikl det omkring det tykkeste område på dit fingerled på den finger, du gerne vil bære din kommende ring på.
3. Brug en blyant eller en kuglepen og markér det præcise punkt, hvor de to ender af papiret eller snoren overlapper hinanden. (Se vejledning på billedet nedenfor.)
4. Mål længden fra den ene ende af papiret eller snoren hen til det punkt, som du lige har markeret. Skriv dette mål ned i millimeter.  
5. Brug oversigten, som du finder i højre side her på siden, og find den tilsvarende størrelse, som du lige har fundet i millimeter.

​​​​​​

NORTHERN LEGACY RING SIZE MATRIX  
Fingerledets omkreds i MM  US Størrelsesstandard
51.87 6
52.50 6
53.16 6
53.82 6
54.51 7
54.82 7
55.76 7
56.45 7
57.15 8
57.65 8
58.21 8
58.47 8
58.72 8
59.06 8
59.34 9
60.00 9
60.38 9
60.66 9
60.98 9
61.29 9
61.64 9
62.33 10
62.89 10
63.46 10
63.84 10
64.21 10
64.97 11
65.22 11
65.50 11
65.78 11
66.22 11
66.54 11
66.73 11
66.92 11
67.51 12
68.14 12
68.77 12
69.43 12

Hvornår er det bedst at måle din ringstørrelse? 

Når du køber en ring, er det vigtigt, at du får den ringstørrelse, der passer perfekt til dig. Før du måler dine fingre for at finde den rigtige ringstørrelse ud fra den ovenstående størrelsesguide, er det som sagt vigtigt, at du måler dine finger, når den har en normal kropstemperatur. 

Har du varme fingre, kan du risikere, at dine fingre er hævet en lille smule. Det kan betyde, at du får en ring, der er for stor, når fingeren og kroppen vender tilbage til en mere normal kropstemperatur.

Fryser du og har kolde fingre, kan du omvendt risikere at få tyndere fingre end normalt. Måler du dine fingre, når de er kolde, og bestiller en ring efterfølgende, kan den med stor sandsynlighed være for lille, når din fingre er kommet tilbage til normal kropstemperatur.

Ringstørrelser til mænd og kvinder 
Hos Northern Legacy specialiserer vi os hovedsageligt i design af herresmykker. Men vi sælger også smykker til kvinder. Det kan i forbindelse med en graviditet være svært at finde sin normale ringstørrelse. Når man er gravid, kan man – uden måske at være opmærksom på det – få hævede fingre, som er en naturlig del af den proces, din krop går igennem i forbindelse med graviditeten.

Skal din næste ring være meget smal, eller er det en ring med afrundet kant, kan det være, at du skal gå en ringstørrelse ned, da disse typer ringe har nemmere ved at komme ned på fingeren. Er den kommende ring, du ønsker dig, derimod bred og uden afrundede kanter, skal du overveje at gå en størrelse op, da den vil sidde mere tæt om fingeren.

Er der forskel på europæiske ringstørrelser og US/UK-mål?

Der er forskel på den europæiske og den amerikanske målestandard. Vær derfor opmærksom på dette, når du skal finde din ringstørrelse.

Hos Northern Legacy har vi gjort det enkelt at bestille ringe uden at tænke på forskellige målestandarder. Alle vores ringe bliver målt i standardiseret US-størrelse, der gør det nemt for dig at vælge den helt rigtige størrelse. Kender du ikke din størrelse i forvejen, kan du måle din fingers omkreds i millimeter og efterfølgende benytte vores oversigt til at finde din præcise ringstørrelse.

Det er vigtigt for os, at den ring, du bestiller, passer perfekt til din finger. Den skal være dejlig og behagelig at have på. Vi har gjort et stort arbejde for at lave alle vores håndlavede ringe – så det er derfor vigtigt for os, at du bliver glad for din kommende ring.     

Hvilke metoder kan du bruge for at finde det helt rigtige ringmål? 
Længere oppe har vi givet et bud på, hvordan du bedst muligt måler din ringstørrelse, men der findes flere måder og metoder at gøre det på.

Brug dine eksisterende ringe
Har du allerede en ring, som passer perfekt, og vil du gerne udvide dit antal af ringe derhjemme, men ved ikke hvilken størrelse det er, så kan du måle ringstørrelsen hjemme ved at måle den indvendige omkreds af din ring i millimeter og efterfølgende bestille en ring i samme størrelse.

For at gøre det nemmere at måle ringens indvendige omkreds kan du med fordel tage et stykke papir og klippe til, så det passer ind i ringen. Når dit papir har den rigtige længde, kan du tage det ud og måle det. Denne metode er ikke altid helt præcis og bruges oftest til vejledning omkring, hvilken størrelse man cirka skal have. Metoden kan afvige med helt op til tre ringstørrelser – så det er vigtigt at bruge andre metoder også.

Det rigtige værktøj til af finde dit præcise ringmål

Er du så heldig at have adgang til en skydelære derhjemme, kan du nemt og enkelt finde frem til det helt rigtige ringmål, som er rart at have, når du gerne vil være sikker på, at din kommende ring passer perfekt. Tag en af dine nuværende ringe eller prøv dig frem med nogle ringe, som du kan komme i nærheden af, hvor du så kan måle den indvendige diameter på den ring, som passer til dig. 

For at du kan være helt sikker på at finde den korrekte ringstørrelse, anbefaler vi at benytte forskellige metoder, så du bliver helt sikker, inden du foretager et køb. Hellere måle efter en gang for meget – og så være sikker på at få den perfekte ring, som du kan få størst fornøjelse af.

Det rigtige værktøj

Få 10% rabat på næste ordre
Få 10% rabat på næste ordre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% rabat på din næste ordre