Fri Fragt – Pakkeshop fra 350,00 DKK
Du mangler 350,00 DKK for at få en fordel
Fri fragt – Hjemmelevering fra 500,00 DKK
Du mangler 500,00 DKK for at få en fordel
5% rabat på ordre over 650,00 DKK
Du mangler 650,00 DKK for at få en fordel
7% rabat på ordre over 1.200,00 DKK
Du mangler 1.200,00 DKK for at få en fordel

Gungnir

oprettet d.

Gungnir

 

Gungnir

Odins spyd er det, vi i den nordiske mytologi kender som Gungnir. Spyddet har en interessant historie, og selvom et af de mest velkendte objekter fra den nordiske mytologi utvivlsomt må være Mjølner – altså Thors hammer – så har Gungnir nok den vigtigste betydning. Nedenfor kan du læse mere om spyddets historie samt årsagen til, at det blev smedet.

Historien bag Gungnir og hvordan og hvorfor det blev smedet

Som sagt er Thors hammer nok det mest velkendte objekt fra den nordiske mytologi. Thor er tordenguden og nok den gud, der er blevet lavet flest filmatiseringer af. I nyere tid har vi bl.a. set, hvor stor popularitet Marvel-universet har fået. Her er Thor en heltefigur i helteforsamlingen kaldet Avengers.

Odin må dog anses for at være den største og mest indflydelsesrige gud ifølge den nordiske mytologi, idet han hersker over Asgård, ligesom han også er krigs- og visdomsgud. Hans spyd var frygtindgydende, og det menes, at spyddet er altgennemborende og altid rammer plet.

Gungnir blev smedet af sollys af dværgene, som var de dygtigste smede. Historien fortæller os to forskellige ting i forhold til, hvis idé det var at smede Gungnir til Odin. Det ene sagn lyder, at det var dværgene selv. Det andet lyder, at det var Loke, der i god vilje og for at imponere sin far og konge fik spyddet smedet til Odin.

Hvorfor fik Loke Gungnir smedet til Odin? 

Det var egentlig ikke planen, at Loke ville give Odin en gave. Gungnir ville formentlig ikke have været til, hvis det ikke var for en af Lokes mange ugerninger. Loke, som havde mørkt hår, var nemlig misundelig på Thors og hans kone Sifs gyldne hår. Derfor klippede han en dag Sifs gyldne hår af i frustration. 

Da Thor fandt ud af dette, befalede han Loke til at gå til dværgene og få dem til at finde noget gyldent, der kunne erstatte hendes afklippede hår. Det skulle være smukt og noget, der kunne gro på samme måde som almindeligt hår. Da dværgene var i gang med at finde en løsning på Sifs manglende hår, havde Loke også en anden opgave til de dygtige smede – de skulle også smede et legendarisk spyd, som kun var Odin værdigt, nemlig Gungnir.

Har du spørgsmål til vores Gungnir-produkter, kan du altid kontakte os 

Hos Northern Legacy er vi altid klar til at hjælpe dig. Vi har en række smykker med Gungnir-symbolet, og har du spørgsmål, kan du altid ringe til os.

Vi tilbyder altid 365 dages returret på vores herre-accessories, og du får altid fri forsendelse for ordrer over 300 DKK. Du kan kontakte os på support@nlegacy.com. Vi ser frem til at høre fra dig!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Få 10% rabat på næste ordre
Få 10% rabat på næste ordre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% rabat på din næste ordre