Fri Fragt – Pakkeshop fra 350,00 DKK
Du mangler 350,00 DKK for at få en fordel
Fri fragt – Hjemmelevering fra 500,00 DKK
Du mangler 500,00 DKK for at få en fordel
5% rabat på ordre over 650,00 DKK
Du mangler 650,00 DKK for at få en fordel
7% rabat på ordre over 1.200,00 DKK
Du mangler 1.200,00 DKK for at få en fordel

VALKNUT

Oprettet d.

VALKNUT

Hos Northern Legacy fører vi et bredt udvalg af smykker, der er inspireret af den nordiske mytologi. Den nordiske mytologi og vikingetiden er normalt ikke noget, vi i dagligdagen husker os selv på, at de fleste af os faktisk slægter tilbage til. Men hvis du før har rejst til udlandet, og du i den forbindelse er faldet i snak med en lokal, hvor du fortæller, at du er fra Danmark, er du sikkert blevet associeret med vores vikingefortid. 

Vi danskere synes jo selv, at Danmark er kendt for mange andre ting end vores forhistoriske levn, men i udlandet er der faktisk en stor passion for netop den nordiske mytologi og vikingetiden. Hos Northern Legacy dyrker vi denne fascination, og vi mener, at vores fælles fortid er noget, vi bør være stolte over. Derfor er mange af vores accessories til mænd designet med symboler fra den tid. Nedenfor kan du læse mere specifikt om Valknut-symbolet og betydningen bag Valknut. 

Du kan også se vores udvalg af Valknut-accessories her

Hvad er historien bag Valknut? 

Valknut er faktisk ikke det traditionelle navn for dette symbol. Navnet er en moderne titel, der stammer fra det norske sprog. Oversætter man Valknut direkte til dansk, betyder det noget i retning af “knuden for de faldne krigere”. 

Som man kan se, er symbolet en sammenslutning af tre trekanter. Det overlappende mønster referer til den “knude”, der indgår i navnet. Valknut-symbolet i forhold til “de faldne krigere” er noget, man skal dykke ned i historien for at forstå.

Symbolet associeres først og fremmest med døden, men også med Odin, som var krigsguden og den største af de nordiske guder. Idet at Odin er krigsguden, må man antage, at symbolet refererer til den død, der er forbundet med at være i krig. 

Valknut-symbolets betydning under Vikingetiden

Ser man på de forhistoriske vikingegrave og monumenter, kan man se, at Valknut er indgraveret i flere gravsten eller gravsteder. Dette tyder på, at vedkommende har mistet livet på slagmarken, og at det formentligt er en viking, der er begravet på stedet. Ikke nok med at det beviser, at det er en viking – for der findes trods alt andre vikingegravsteder, hvor symbolet ikke er til stede – så viser det også, at det formentlig var en viking, der døde en “krigers død” – altså en ærefuld død. 

Det tyder altså på, at de vikinger, som er blevet begravet på disse gravsteder, er blevet hyldet og anerkendt med Valknut-symbolet indgraveret i selve gravstenen. Under vikingetiden betød ens eftermæle alt, for det var det eftermæle, ens slægtninge kunne opbygge status fra. Symbolet Valknut er altså formentlig et symbol som hædrer, anerkender og beviser, at vedkommende associeret med symbolet har en vis status i den klan, han levede sin vikingetid under. 

Det bedste bevis på, at Valknut er associeret med krigsguden Odin, er fra vikingegravstedet i Tjängvide, Sverige. Her kan man se, at Valknut fremgår på gravstedet. Herudover står der en mand med et spyd ved siden af. Denne mand, mener man næsten med sikkerhed, symboliserer Odin. Odin havde nemlig et spyd kaldet Gungnir, og i andre tilfælde, hvor man har fundet symboler og tegninger af Odin, har dette spyd været en del af illustrationen.  

Føl dig maskulin, når du bærer Valknut-symbolet

Vi mener, at det vigtigt, at du føler dig maskulin, når du bærer vores smykker. Med et af vores Valknut-pendants garanterer vi, at du får et håndlavet og robust smykke, som er blevet lavet med den største omhu. Herudover ved du nu også, hvad historien bag Valknut-symbolet er. Denne historie kan du have med i baghovedet, når du bekæmper hverdagens forhindringer og udfordringer.

Har du spørgsmål til vores Valknut-smykker, så kontakt os her

Har du praktiske spørgsmål til vores produkter, kan du altid kontakte os. Du får altid en hurtig levering, hvor vi bestræber os på at levere inden for 1-3 hverdage. Husk, at du altid har fri fragt på ordrer over 300 kroner. Du kan skrive til os på support@nlegacy.com


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Få 10% rabat på næste ordre
Få 10% rabat på næste ordre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% rabat på din næste ordre