Fri fragt på ordrer over 350DKK
Hurtig levering 1-3 hverdage
Køb for kr. 600-1.200,- og få 5% rabat | +1.201,- og få 7% rabat

Yggdrasil

oprettet d.

Yggdrasil
Yggdrasil

Hos Northern Legacy værner vi om vores historiske fortid. Det danske land er måske småt, men vores historie er større og mere skelsættende end de fleste andre landes. Vores herre-accessories til mænd er inspireret af vikingetiden, som hele verden fascineres af. Det kommer bl.a. til udtryk i de mange tv-serier, der er at finde på diverse streamingtjenester. 

Antallet af streams vidner om, at der er en global interesse for den nordiske mytologi samt den fælles fortid, du og jeg har. Tv-serierne tager udgangspunkt i vikingetiden, og den samme facinerende fortid har vi overført til designet af vores smykker. 

Et af de vigtigste symboler fra vikingetiden er Yggdrasil, også kaldet for “Livets træ”. Du kan se vores udvalg af accessories med Yggdrasil-symbolet her. Nedenfor kan du også læse mere historien bag Yggdrasil, og hvilket udtryk du får, når du bærer de forhistoriske symboler på kroppen.  


Historien bag Yggdrasil-symbolet

Ifølge den nordiske mytologi var Yggdrasil livets træ. Træet voksede i verdens midte, og dens rødder strakte sig til Asgård, Jotunheim og Hels dødsrige. Asgård var asernes hjem, i Jotunheim boede jætterne, og Hels dødsrige var det, vi i dag nok vil forbinde med helvede. 

Under hver rod sprang der en kilde, som var et helligt sted, hvor guderne samledes. I toppen af træet sad ørnen Hrasvelgr (Ligslugeren), som i virkeligheden var en jætte forklædt i ørneham. Ovenover jætten forklædt som en ørn vogtede høgen, Vedrfolner, som styrede vinden og vejret. Ved træets fod vandrede fire hjorte, som spiste af træets skud. Disse fire hjorte skulle i menneskenes forståelse symbolisere de fire årstider. 

Da Ragnarok stod for døren, betød det, at Yggdrasil blev revet op og brændt. 


Yggdrasils betydning under vikingetiden

Under vikingetiden blev der afholdt mange ceremonier og ritualer omkring Yggdrasil. Ret pudsigt i forhold til Yggdrasils kaldenavn, “Livets træ”, blev der foretaget mange ofringer i forbindelse med traditionerne, vikingerne havde i forhold til Yggdrasil. Det var ikke unormalt, at man foretog ofringer under denne tid – faktisk var det en måde at tilbede guderne på. 

Det var f.eks. meget normalt at lave en ofring til krigsguden, Odin, inden man skulle i krig. Ofringerne til Yggdrasil foregik dog lidt anderledes. Her ofrede man bl.a. sine fjender, og måden, det foregik på, var ved at man fastspændte fjenderne sårede og blødende til trætoppene. Det træ, man brugte til selve ofringen, ville herefter blive guddommeligt ligesom Yggdrasil. 


Mærk det maskuline udtryk på egen krop med accessories fra Northern Legacy

Hos Northern Legacy er alle vores produkter håndlavede. Det betyder først og fremmest, at alle vores smykker bliver lavet med den største omhu. Herudover betyder det også, at hvert smykke har sin egen rå og genkendelige form. 

Hos os er det vigtigt, at en mand føler sig maskulin, når han bærer vores accessories. Derfor er alle vores smykker lavet i et robust materiale og med et mønster, der symboliserer de maskuline karaktertræk fra den nordiske mytologi. Vi er sikre på, at du kommer til at føle dig godt tilpas i vores accessories. 


Kontakt os, hvis du har spørgsmål til vores Yggdrasil-smykker

Hos Northern Legacy er vi altid til rådighed, hvis du har spørgsmål til vores produkter. Du får altid en hurtig levering, når du bestiller hos os. Vi bestræber os på at levere inden for 1-3 hverdage. Husk, at du altid har fri fragt på ordrer over 300 kroner. Du kan skrive til os på support@nlegacy.com.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Få 10% rabat på næste ordre
Få 10% rabat på næste ordre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% rabat på din næste ordre