Fri Fragt – Pakkeshop fra 350,00 DKK
Du mangler 350,00 DKK for at få en fordel
Fri fragt – Hjemmelevering fra 500,00 DKK
Du mangler 500,00 DKK for at få en fordel
5% rabat på ordre over 650,00 DKK
Du mangler 650,00 DKK for at få en fordel
7% rabat på ordre over 1.200,00 DKK
Du mangler 1.200,00 DKK for at få en fordel

Alt du skal vide om guld, før du køber guldringe

oprettet d.

Alt du skal vide om guld, før du køber guldringe

Om det er hæsblæsende pirateventyr, gentagende ordsprog eller i forbindelse med det vigtige smykkevalg, så har guldet altid været det mest værdifulde. Ikke mindst som ekstra eftertragtet finish i smykkelavning. Men hvilke muligheder findes der, og hvilken slags smykker vil være bedst? Junglen af guldsmykker er en vild én at færdes i, så her får du en guide med alt, du skal vide, inden du køber guld ringe til herrer.

Kend din karat

Guld er metallernes modellervoks og yderst blødt i konsistensen. Derfor kan det ikke holde strukturen og formen selv. Når der skal kreeres guld ringe til mænd, er materialet derfor altid mixet med enten palladium, platin, sølv eller kobber, hvoraf guldet blot bruges som et ydre lag legering.

Det er blandings-metallet, der også afgør, hvilket skær guldet får, og det kan enten være rødligt eller hvidt. Måske har du hørt om roseguld og rødguld, der begge opstår fra en blanding med kobber. Sølv, platin og palladium er ingredienser i metalblandingen, der giver hvidguld.

Det er fra dette opskriftbryggeri, at begrebet ”karat” opstår, for det siger noget om, hvor stor en del af dit smykke rent faktisk er guld. Guldværdien regnes på en skala, hvor 24 karat er 100% rent guld. Men det betyder ikke, at du er blevet snydt af en kæk guldsmed, hvis du har fået fat i en herre ring i guld af mindre procentdel. For ingen smykker er 100% guld. Derimod er både 8, 14 og 18 karat normalt. Jo højere ægthed, jo mere holdbar overflade og mere glansfuldt skær vil smykket have. Men prisen er også derefter.

Et billigere og mere slidstærkt alternativ med samme look

Der findes også andre genveje til et gyldent look i din smykkesamling. Én af måderne er dét, der hedder PVD-belægning, der er et fikst og populært alternativ indenfor smykkeproduktion. Er du på udkig efter guld ringe til mænd, er det værd at overveje smykker med guldtonet PVD-belægning, fordi det kan skabe samme æstetiske værdi.

En fordel ved den type af smykker er også, at de ikke skal vedligeholdes i samme format. Guld kan hurtigt komme til at fremstå mat og glansløst, hvis det har fået lov at ligge i skuffen liiidt for længe. Derimod er PVD-metoden skabt specifik til at være slidstærk og modstandsdygtig. Teknikken i en sådan belægning er også blevet så avanceret, at det kan give en mere ensartet overflade end det egentlige guld.

Vask og vedligehold

Rent guld kan holdes ved lige gennem vask i vand og mild sæbe. Dog – værende et blødt, modellervoks-materiale – er guld let modtagelig for ridser og skræmmer. Derfor skal du være forsigtig med ikke at opbevare guldringe tæt med andre smykker eller skarpe kanter, for efter meget brug kan belægningen desværre blive så slidt, at det andet materiale skinner igennem. Er dette tilfældet, er der desværre ingen anden vej end at få ringen forgyldt igen hos en guldsmed.

Hvis du derimod har valgt ringe, der er PVD-behandlede, vil skrammer og ridser være på det absolut minimale, så vedligeholdelse er ikke nødvendigt. Derudover får du også den bonus, at en herre ring med guld-farvet toning er skabt af rustfrit stål, så den kan tåle både vand, sved og parfume.

Northern Legacy er forhandler af PVD-belagte smykker, så du er sikret et gyldent look, der holder.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Få 10% rabat på næste ordre
Få 10% rabat på næste ordre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% rabat på din næste ordre